|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

سی امین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان به ریاست استاندار زنجان، برگزارشد.

سی امین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان به ریاست استاندار زنجان، برگزارشد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان،سی امین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان با حضور اعضای این شورا و به ریاست دکتر حقیقی استاندار زنجان،در سالن جلسات امام علی(ع) استانداری برگزارشد.

در ابتدای این جلسه،مهندس رضاپور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان و دبیر شورای حفاظت از منابع آب استان،ضمن عرض آرزوی قبولی طاعات و عبادات حاضرین در جلسه و تسلیت ایام سوگواری امیرالمومنین حضرت علی(ع)،دستور جلسه را قرائت کرد و عنوان داشت: بررسی ، ارائه و تصویب برنامه عملیاتی دشت زنجان در راستای عملیاتی نمودن طرح احیاء و تعادل بخشی و دستور العمل اجرایی قانون تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه از مهمترین مباحث امروز این جلسه می باشد.

رضاپور با اشاره به وضعیت بارندگی تا 6 خرداد سالجاری اظهارکرد:مجموع بارندگی از خردادماه سال آبی گذشته تا 6 خرداد98،حدود 408 میلی متر بوده که این میزان در سال آبی 96-97 حدود 307 میلیمتر بوده است.

وی افزود:درصد تغییرات نسبت به سال گذشته 32درصد است که این میزان نسبت به متوسط دوره آماری 41 درصد افزایش را نشان میدهد و در مجموع می توان گفت که میزان بارشها نسبت به سال گذشته از وضعیت مطلوبی برخوردار است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان بیان اینکه مخازن سدهای استان تا سقف ۴۱ درصد پر هستند ،تصریح کرد:در مجموع 261 میلیون متر مکعب آب به پشت سدهای استان رسیده که سال گذشته همین موقع این میزان ورودی 54 میلیون متر مکعب بود،یعنی امسال 5 برابر ورودی سدهای استان افزایش داشته است.

رضاپور با بیان این موضوع که، از سال 71 تا 95 افت آب دشت های استان شروع شده است خاطرنشان کرد: همچنانکه برخورد با چاههای غیرمجاز حفر شده بعداز سال 85 ادامه دارد، هم اکنون نیازمند تعدیل پروانه بیش از ۲۰ میلیون مترمکعبی چاه های مجاز پروانه دار هم هستیم، چرا که پروانه های صادر شده برای این چاهها در شرایط ترسالی بوده و برای مدیریت بهینه مصرف آب کشاورزی باید این پروانه ها به روز رسانی شود.

وی افزود: حجم برداشت چاه های غیر مجاز در استان حدود ۶۸ میلیون مترمکعب است که این آمار متاسفانه به طور تقریبی با حجم اضافه برداشت چاه های مجاز برابری می کند.

دبیر شورای حفاظت منابع آب استان، با قدردانی از مسئولین قضایی و عوامل انتظامی زنجان و تاکید بر لزوم حفاظت از سفره های زیرزمینی ، اظهارکرد: در صورت اجرای برنامه اعلام شده و تحقق اهداف از پیش تعیین شده، شامل؛ حذف اضافه برداشت چاههای کشاورزی،تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز ، اصلاح پروانه و  اعمال ضریب تعدیل پروانه های بهره برداری چاههای کشاورزی، در سال 1420علاوه بر جبران کسری مخزن ، سطح  آب زیرزمینی به تراز اولیه آن در ابتدای دوره آماری آن برسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان ادامه داد: از این سال به بعد پیشنهاد می گردد ، جهت بهره برداری بهینه از آبهای زیرزمینی اقدام به برنامه ریزی لازم نموده تا این روند حفظ گردد ، و در صورت محقق نشدن اجرای زمانبندی برنامه عملیاتی مصوب ، پیش بینی برنامه ریزی برای بهره برداری بهینه با تاخیر مواجه خواهد شد.

در ادامه دانش نیا،معاون دادستان استان نیز ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده توسط شرکت آب منطقه ای زنجان در راستای حفظ بیت المال و صیانت از منابع آبی استان،اظهارداشت:مدیرکل دادگستری استان برای این موضوع کارگروه ویژه ای را تشکیل داده و بصورت هفتگی آمار و اطلاعات منابع آب استان را پیگیری می کند.

وی با اشاره به برخورد جدی با متخلفین منابع آب،عنوان داشت: بدون هیچگونه اغماض و تاخیری با اینگونه اشخاص برخورد خواهد شد،چون این موضوع مربوط به نسلهای آینده است و اگر کشور و منطقه خود را دوست داریم،بایستی در حفظ و حراست از اموال آن نیز کوشا باشیم.

استاندار زنجان نیز در این جلسه  با بیان اینکه، وقتی در روستا می رویم برخی ها اعتراض دارند که چرا چاه صاحب فلان ویلا خراب نمی شود، اما چاه کشاورزان را تخریب می کنید؟ اظهار کرد: مطلوب آن است که مسدودسازی چاه های غیرمجاز در استان زنجان با اولویت مالکان غیرکشاورز باشد، بعد از آن چاه های کشاورزی مسدود شود.

دکتر حقیقی افزود: برای اینکه از حیث اجتماعی موردی در این زمینه به وجود نیاید و متهم به جانبداری و برخورد سلیقه ای نشویم بهتر است چاه های غیر مجازی که مالکان آن کشاورز نیستند در ابتدا تخریب و مسدود شوند.

وی با بیان اینکه تعامل در انجام امور مهم است، خاطرنشان کرد: عملکرد دستگاه قضایی در همکاری با دولت برای اجرای مصوبات مسدودسازی و سیاست گذاری ها قابل تقدیر است و خوشبختانه در این زمینه موازی کاری نداریم.

حقیقی با اشاره به اینکه، نوین سازی ابزارآالات کشاورزی به ویژه آبیاری زمین های کشاورزی امری قابل ستایش است اظهار داشت: باید تلاش ها در این حوزه را بیش از گذشته کرد و تا آنجایی که ممکن است تجهیزات را بومی سازی کنیم.

استاندار زنجان تصریح کرد: بعد از تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز باید به مسئله اضافه برداشت از چاه های مجاز نیز تمرکز کرده و این موضوع را به نحو احسن در استان سامان داد و مانع از اضافه برداشت گردید.

حقیقی افزود: به خاطر سوق دادن کشاورز برای تهیه کنتور هوشمند جهت استفاده در چاه های پروانه دار، نیازمند مشوق هایی از قبیل، اقساطی نمودن هزینه آن ،هستیم که در صورت عملیاتی نمودن این موضوع کشاورزان خود پیشتاز این حرکت خواهند شد.

کد خبر: 1589
  تاریخ خبر : 11 خرداد 1398
 کارشناس روابط عمومی
 421
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 10
  • بیشترین بازدید همزمان : 516
  • بازدید امروز : 297
  • بازدید دیروز : 4,224
  • کل بازدید : 6,395,551
  • آخرین به روزرسانی : 4 اردیبهشت 1403 17:23:24
  • شناسه IP شما : 3.139.82.23

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : زنجان، ضلع شمالی فلکه قائم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای زنجان
  • کدپستی : 4513713133
  • تلفن : 02433441041
  • ارتباط مستقیم دفتر بازرسی : 11-02433136310
  • پست الکترونیکی : info[at]znrw.ir
  • پیامک : 3000819190
  • تلفن گویا : 02433136000