|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان:

مدیریت منابع آبی در زنجان با احداث سدها محقق می شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان گفت: طی هشت سال گذشته سه طرح سد سازی در استان زنجان آغاز و به مرحله بهره برداری رسیده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، "اسماعیل افشاری" گفت: سد "بلوک" و " فیله خاصه " در شهرستان زنجان از جمله این پروژه ها به شمار می روند که به ترتیب در سال های ۸۵ و ۸۴ اجرای این پروژه ها آغاز و در سال های ۹۸ و ۹۵ به بهره برداری رسید.

افشاری خاطرنشان کرد: حجم آب تنظیمی سد بلوک سالانه یک میلیون و ۷۷هزار مترمکعب است که این طرح ۲۱۶هکتار از زمین های کشاورزی منطقه را زیرکشت آبیاری تحت فشار قرار داده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان گفت: سد فیله خاصه نیز سالانه آب موردنیاز برای آبیاری تحت فشار۲۴۲ هکتار از زمین های کشاورزی در روستاهای فیله خاصه و سیف آباد منطقه زنجانرود را تامین می کند.

افشاری افزود: سد میرزاخلو نیز ازجمله سدهایی است که در هفت سال اخیر در  شهرستان طارم و شمال شرقی زنجان، در ضلع شمالی رودخانه قزل اوزن و روستای پاوه رود احداث شده در سال ۸۸ ساخت آن آغاز و ۹۶ نیز به بهره برداری رسیده است.

وی تصریح کرد: این سد سالانه حدود ۲ میلیون متر مکعب آب تنظیمی را به منظور توسعه و آبیاری ۳۳۰ هکتار از باغات زیتون منطقه طارم  را تامین می کند که این مهم موجب جلوگیری از مهاجرت روستاییان منطقه  می شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان گفت: هم اکنون در استان چهار سد و یک طرح بند انحرافی در دست احداث در شهرستان های ماهنشان، ایجرود، دندی، طارم، مشترک با استان کردستان و شهر دندی داریم.

افشاری اظهار داشت: سد بلوبین در ایجرود، مشمپا در ماهنشان، تالوار مشترک با استان کردستان، مراش در دندی و بند انحرافی پاوه رود نیز در طارم در دست ساخت قرار دارد.

وی ادامه داد: سد بلوبین پس از بهره برداری در ایجرود، آب آشامیدنی شهرهای زرین آباد، حلب و ۹۲ روستای شهرستان ایجرود را تامین خواهد کرد.

مطالعات این سد سال ۷۰ و عملیات اجرایی آن در سال ۸۹ شروع و قرارداد تعیین شده برای ساخت این سد ۵۵۶ میلیارد ریال است که تا پایان اسفند ماه این پروژه ۶۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان گفت: سد مراش آب آشامیدنی ۱۲۲ روستا در شهر دندی را تامین خواهد کرد۶ و نیم میلیون مترمکعب آب این سد برای شرب و صنعت پیش بینی شده اما تاکنون این میزان با قطعیت اعلام نشده است.

به گفته افشاری، عملیات اجرایی این سد در سال ۸۸ آغاز شده و تا پایان اسفند ماه سال گذشته نیز ۶۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.

وی با بیان اینکه مجوز احداث سد تالوار در سفر مقام معظم رهبری به استان زنجان داده شده بخشی از آب این سد برای آب شرب همدان، حقابه های استان زنجان است که باید سهمی هم برای آب آشامیدنی و آب مورد نیاز صنعت شهرستان خدابنده تخصیص یابد.

به گفته وی، بخشی از آب سد تالوار نیز برای حقابه های حدود ۲ تا سه هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان کردستان نیز پیش بینی شده است.

 مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان گفت: عملیات اجرایی این سد نیز از سال ۷۶ آغاز شده و تا اسفند ماه ۹۹ نیز به پیشرفت فیزیکی ۹۹ درصد رسیده بود.

افشاری با بیان اینکه پایان سال گذشته پیشرفت فیزیکی سد مشمپا به ۳۷ درصد رسید، اضافه کرد: بهره برداری از این سدآب آشامیدنی شهر زنجان، روستاها و صنایع در مسیر را در افق طرح سال ۱۴۲۰ تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان گفت: مطالعات سد مشمپا در سال ۸۳ آغاز و کلنگ ساخت این سد سال ۸۸ به زمین زده شد و در سال ۹۲ قرارداد آن به مبلغ چهار هزارو ۱۷۰ میلیارد ریال به قرارگاه خاتم الانبیا واگذار شده است.

وی افزود: از طرفی کمبود آب از عوامل اصلی محدود کننده فعالیت های کشاورزی و تولید محصولات زراعی و باغی محسوب می شود به همین جهت کنترل و جلوگیری از خارج شدن آبهای سطحی از دسترس، می تواند این بخش را نیز توسعه دهد.

افشاری با بیان اینکه احداث بند انحرافی پاوه رود در شهرستان طارم به منظور ایجاد زیرساخت ها برای توسعه کشاورزی شهرستان است که برای تامین آب کشاورزی بیش از ۱۸هزار هکتار از زمین های کشاورزی این منطقه در حال احداث است.

 به گفته وی،  این پروژه  از سال ۸۹ آغاز شده و تا پایان سال گذشته از ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار بود که با تکمیل این پروژه، اقتصاد شهرستان طارم به لحاظ کشاورزی متحول می شود.

براساس نتایج به دست آمده از بررسی های انجام شده حجم کل رواناب سالانه استان زنجان در ۲ هزار و ۹۵۱ میلیون مترمکعب است که از این میزان حدود یک هزار و ۴۳۸ میلیون مترمکعب به مصارف شرب، کشاورزی و صنعت می رسد.

 

کد خبر: 2381
  تاریخ خبر : 4 اردیبهشت 1400
 کارشناس روابط عمومی
 342
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 28
  • بیشترین بازدید همزمان : 516
  • بازدید امروز : 2,027
  • بازدید دیروز : 2,040
  • کل بازدید : 6,386,136
  • آخرین به روزرسانی : 30 فروردین 1403 11:55:11
  • شناسه IP شما : 18.223.107.149

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : زنجان، ضلع شمالی فلکه قائم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای زنجان
  • کدپستی : 4513713133
  • تلفن : 02433441041
  • ارتباط مستقیم دفتر بازرسی : 11-02433136310
  • پست الکترونیکی : info[at]znrw.ir
  • پیامک : 3000819190
  • تلفن گویا : 02433136000