بمناسبت دوم فروردین ،روز جهانی آب صورت گرفت:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای زنجان اکبر باقری، سرپرست شرکت آب منطقهای زنجان،در این گفتگوی رادیویی مجموع آمار بارندگی استان را تا به امروز ۱۸۲ میلیمتر اعلام کرد که این رقم در سال گذشته ۱۶۰ میلیمتر و نسبت به دوره ی آماری ۱۸۵ میلیمتر بود . وی درصد تغییرات بارندگی را نسبت به سال گذشته مثبت ولی نسبت به دراز مدت ۱/۸۲ منفی بیان کرد و گفت: جا دارد با مدیریت مصرف آب، اقدامات خاصی در خصوص کاهش مصرف انجام گردد.
باقری در ادامه به تشریح وضعیت سدهای استان پرداخت و اظهار داشت : سد تهم تا دوم فروردین ۱۴۰۲ حدود ۶ میلیون متر مکعب آورد داشته است که این در سال گذشته ۱ میلیون متر مکعب بود و
سد گلابر امسال ۲/۶۳ میلیون متر مکعب آورد داشته ولی سال گذشته ۲/۵۷ میلیون متر مکعب بود همینطور
در سد کینه ورس ۲/۶۶ میلیون متر مکعب تا به امروز آورد داشتیم که سال گذشته ۵/۶۲ میلیون متر مکعب یعنی ۵۳٪ در سد کینه ورس کاهش ورودی داریم.
وی آورد سد تالوار را ۱۷/۷۶ میلیون متر مکعب بیان کرد و گفت که ورودی در سال گذشته ۱۱/۹۷ میلیون متر مکعب بوده یعنی ۴۸٪ مثبت شده است. سرپرست شرکت آب منطقهای زنجان تصریح کرد که علیرغم افزایش ورودی ها فعلا حجم مخازن ما ۳۳٪ خالی میباشد و
۲۳٪ سد گلابر و ۳۴٪ کینه ورس و ۶٪ در سد تالوار منفی هستیم.
وی تاکید کرد حجم پر شدگی سد تهم که در سال گذشته تقریبا ۳۱٪ بود ، امسال به ۲۱٪ رسیده یعنی نسبت به سال گذشته ۱۰٪ کاهش را شاهد هستیم.
باقری با اشاره به تامین آب شرب شهر از سدتهم گفت:،با توجه به آورد سد ها در سال آبی ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ باید ۱۱ میلیون متر مکعب آب از سد تهم برای تصفیه خانه فرستاده و وارد شبکه آبرسانی شهر نمائیم ولی تا به امروز ۶ میلیون بوده و ۵ میلیون نسبت به مصرفمان عقب هستیم لذا
در بحث مدیریت مصرف چه در حوزه شرب چه در حوزه کشاورزی و صنعت بخصوص حوزه کشاورزی با توجه به بارشهای اخیر همچنان کسری مخازن بیش از این بارشها است .
وی ضمن تشریح وضعیت آبی استان ،5 دشت استان را بحرانی اعلام کرد و گفت سطح آب زیرزمینی در این دشتها سالانه افت قابل توجهی دارد و ابراز امیدواری کرد که با حرکت بخش کشاورزی به سمت کشت محصولات کم آب طلب و استفاده از روشهای نوین آبیاری ،بتوانیم مدیریت مصرف داشته و از این پیک بحران چند ساله عبور کنیم.