مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در گفت و گو با خبرگزاری مهر:
به گزاش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان،اکبر باقری با بیان اینکه این وضعیت بارش ها نسبت به متوسط دوره آماری حدود 7 درصد افزایش را نشان میدهد، گفت: از قبل این بارشها وضعیت مخازن استان که چهار مخزن در حال بهره برداری داریم، ورودی امسال سد تهم حدود 4 میلیون مترمکعب بود که سال گذشته این موقع 7 میلیون مترمکعب آورد داشتیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان با بیان اینکه حجم مخزن سد تهم ۸۴ میلیون مترمکعب است، افزود: اکنون حدود ۱۲.۵ میلیون متر مکعب آب پشت سد داریم که درصد پرشدگی این مخزن حدود ۱۵ درصد میشود.
وی با اشاره به وضعیت سد گلابر ادامه داد: در این سد ورودی ما نسبت سال قبل تغییری نداشته و حدود ۳ میلیون مترمکعب است، حجم مخزن این سد ۱۱۶ میلیون مترمکعب بوده که درصد پرشدگی آن ۴۱ درصد است یعنی حدود ۴۷.۵ میلیون مترمکعب آب پشت سد دارد.
باقری با بیان اینکه در سد کینه ورس سال گذشته ۳ میلیون مترمکعب ورودی داشتیم، گفت: امسال تاکنون حدود 4 میلیون مترمکعب ورودی داشتیم، حجم مخزن این سد ۱۶ میلیون مترمکعب است که آب موجود در سد اکنون حدود 5 میلیون متر مکعب است که درصد پرشدگی حدود 29 درصد را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه مخزن دیگر ما سد تالوار است، ادامه داد: این سد سال قبل حدود 16 میلیون مترمکعب ورودی داشت که امسال حدود 20 میلیون مترمکعب ورودی داردکه افزایش چهار میلیون مترمکعبی را نسبت به سال قبل نشان میدهد.
مدیرعامل آب منطقهای زنجان ادامه داد: حجم مخزن سد تالوار ۵۰۰ میلیون مترمکعب است که اکنون ۱۹ درصد حجم سد پر است یعنی حدود ۹۴ میلیون مترمکعب آب پشت سد تالوار داریم.
وی بیان کرد: با توجه به وضعیتی که در حوزه بارشها و ورودی به مخازن چهار سد در حال بهره برداری در استان داریم، باید نسبت به مصارف مان اهتمام ویژه داشته باشیم، با توجه به اینکه به فصل تابستان نزدیک میشویم.
باقری با بیان اینکه در فصل تابستان در کنار کاهش بارشها مصرف نیز افزایش مییابد، افزود: هم مجموعه شرکت آب و فاضلاب و هم شرکت آب منطقهای تقاضایشان از مصرف کنندگان این است که نهایت صرفه جویی را در برنامه کاری خود داشته باشند.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه کشاورزی با توجه به وضعیتی که در طول سال حاکم شده یعنی بارشها نقطه به نقطه شده، باید نسبت به برداشت از سفرههای آب زیر زمینی تدابیر لازم اتخاذ شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان با بیان اینکه در حوزه صنعت برنامه های خوبی در حال انجام است، تصریح کرد: خواهش ما این است که این اهتمام جدی تر و دقیقتر انجام شود تا از این سال آبی هم با تدبیر عبور کنیم.
وی با اشاره به اینکه در خصوص تعادل بخشی اقداماتی را انجام دادیم، اظهار کرد: به عنوان مثال در حوزه انسداد چاهها در سال ۱۴۰۳ ما ۴۷۰ حلقه چاه را مسدود کردیم و امسال تاکنون انسداد حدود ۶۰ حلقه چاه را انجام دادهایم.
باقری با تاکید بر اینکه در حوزه انسداد چاههای غیرمجاز با جدیت برنامهها را دنبال میکنیم، گفت: به دنبال این هستیم تا تمامی چاههای غیرمجاز را از مدار مصرف خارج کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ سازی در باب صرفهجویی و تبیین منابع و مصارف امسال نیز طبق سنوات گذشته با طرح داناب توانستیم برنامههایی را برای نسلهای آینده که به عنوان مصرف کنندگان آینده تلقی میشوند، اجرا کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان افزود: این طرح با همکاری جهاد دانشگاهی، آموزش و پرورش و آب منطقهای چندین سال متوالی در حال انجام است و مقصود از این کار نگاه از طیف دانش آموزی در مقطع متوسطه بوده که به عنوان ناجیان آب و نسلهای آینده این مرز و بوم شناخته میشوند.
باقری تصریح کرد: بی شک توجه به حوزه مدیریت منابع آب گام مهم و ارزشمندی برای کاهش اثرات خشکسالی و تنشهای آبی است و در این میان تسهیل فرایند تکمیل سدهای در حال احداث و تغذیه مصنوعی سفرهای آب زیرزمینی میتواند نقش مؤثری ایفا کند.